top of page
sejarah dazra

VISI

Sasaran kami pada 31 Disember 2025, DAZRA VENTURES Sdn. Bhd akan menjadi peneraju dalam industri Botol & Packaging

MISI

1) Membantu 30 usahawan setiap tahun, yang telah berjaya dalam industri tertentu dengan menggunakan kepakaran DAZRA dalam dunia pemborongan, supaya usahawan tersebut mendapat:

  • Lebih penjimatan

  • Barangan yang lebih berkualiti

  • Pelbagai pilihan

2) Menyediakan medium e-Commerce untuk memudahkan usahawan mendapatkan barangan terus dari negara China tanpa ragu ragu.

TEAM DAZRA

Ahmad Ramdan Johari

Encik Ramdan merupakan pengasas DAZRA Ventures & Consultancy bermula tahun 2012 dan telah diupgrade ke syarikat DAZRA VENTURES Sdn. Bhd.

Beliau merupakan Master Trainer untuk program pemborongan barang dari negara China dan telah melatih lebih daripada 10,000 usahawan di Malaysia.

Beliau juga telah menghasilkan 2 buah buku iaitu:

  • 7 Formula Bina Income dengan Taobao

  • Rahsia Bina Income Dengan 1688

Pernah mendapat liputan media seperti NONA TV3, Bernama News, Selamat Pagi Malaysia, Akhbar Metro, Kosmo, Utusan Malaysia dan Radio Selangor FM

Botol-Kosmetik

Mohd Ali Hanafiah Ghazali

Ali Ghazali merupakan salah seorang pengasas syarikat DAZRA VENTURES Sdn. Bhd, dan beliau mempunyai pengalman yang luas di negara China selama 13 tahun.

Pada usia 23 tahun lagi beliau telah menetap seorang diri di negara China untuk belajar berniaga mengenai pengurusan import dan export selama 7 tahun.

Kini dengan pengalaman yang luas, beliau membantu usahawan & syarikat di Malaysia dengan ilmu pemborongan barang dari negara China. Antaranya Zon Bebas Cukai Tasik Kenyir (Ketengah Holdings)

Kemudian beliau mengembangkan ilmunya di Kota Dubai selama 2 tahun. Disana beliau mengimport barangan dari negara China untuk di pasarkan kepada syarikat-syarikat gergasi di kota Dubai.

Nazeem Mokhtar

Mereka grafik digital, "art-art berat" dan fotografi merupakan passion saya. Boleh dikatakan bahawa laptop dan kamera selalu berada di tangan saya. Kadang-kadang terbawa sampai ke tidur.

Kalau anda minat Muzik, Filem, Fotografi dan Videografi, saya pasti kita akan get along very well.

Seperti pepatah bahasa inggeris, "Birds of a feather, flocks together"

Hazzamil Hamdan

Hazzamil Hamdan merupakan pengurus syarikat DAZRA Ventures sejak 2019. Beliau mendapat pendidikan di Kolej Vokasional Langkawi dalam bidang Diploma Vokasional Pelancongan. Perjalanan beliau bersama DAZRA bermula sebagai seorang pelajar latihan industri sebelum diserap masuk untuk membantu Tuan Ramdan dalam menguruskan syarikat.

Sepanjang beliau berkhidmat, banyak pencapaian DAZRA yang dicapai datang dari hasil usaha, idea dan kerjasama beliau bersama Tuan Ramdan.

Beliau sangat komited dalam memberi manfaat pada usahawan di Malaysia dengan berpegang pada kata-kata dari Prof Hamka iaitu, "Jika kerja sekadar kerja, kera di hutan pun kerja, jika hidup sekadar hidup, babi dI hutan pun hidup".

molhitpack zamil.png

GALLERY

bottom of page